Web Analytics Made Easy - Statcounter

«سپ بلاتر» و «میشل پلاتینی» دو مقام ارشد و اسبق فدراسیون بین‌المللی فوتبال(فیفا) از سوی دادستانی سوئیس به کلاهبرداری متهم شدند.

به گزارش مشرق، بلاتر ۸۵ ساله و پلاتینی ۶۶ ساله حالا باید طی چند ماه آتی در دادگاه کیفری فدرال واقع در بلانزونا سوئیس، محاکمه شوند. در صورت اثبات کلاهبرداری، آنان به چندین سال زندان محکوم خواهند شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دادستانی سوئیس در بیانیه‌ای اعلام کرد که «مبلغ مورد بحث، به دارایی‌های فیفا خسارت وارد و پلاتینی را به طور غیرمشروع غنی کرده‌است.»

پرونده مذکور در سپتامبر ۲۰۱۵ گشوده شد و بلاتر پیش از موعد اتمام دوران ریاستش بر فیفا، برکنار شد. علاوه بر این، پرونده مذکور به کمپین انتخاباتی پلاتینی برای جانشینی بلاتر پایان داد. پلاتینی در آن برهه ریاست اتحادیه فوتبال اروپا(یوفا) را عهده‌دار بود.

به نتیجه رسیدن پرونده‌های دادستانی سوئیس غالبا سال‌های زیادی به طول می‌انجامد.

پرونده مذکور پیرامون درخواست کتبی پلاتینی از فیفا در ژانویه ۲۰۱۱ بود؛ درخواستی که به منظور دریافت دستمزد معوقش در ازای فعالیت به عنوان مشاور رییس فیفا در نخستین دوره ریاست بلاتر(۱۹۹۸ تا ۲۰۰۲) ارائه شده بود.

بلاتر ظرف چند هفته اجازه پرداخت این مبلغ را به فیفا داد. وی در آن دوره مشغول فعالیت در کمپین خود برای انتخاب مجدد به عنوان رییس فیفا بود و با «محمد بن حمام» قطری مبارزه انتخاباتی داشت؛ در آن انتخابات، نفوذ پلاتینی روی رای‌دهندگان اروپایی، در نتیجه نهایی سرنوشت‌ساز بود.

دادستانی سوئیس اعلام کرد: مدارک جمع‌آوری شده توسط «اداره دادستانی کل»، تایید کرده است که این پرداختی به پلاتینی بدون پایه و اساس قانونی انجام شده‌است.

هم بلاتر و هم پلاتینی همواره هرگونه تخلف را رد و به توافق شفاهی که مابین آنان صورت گرفته بوده، اشاره کردند.

بلاتر به کلاهبرداری، سوءمدیریت، سوءاستفاده و تخصیص غیرقانونی بودجه فیفا و همچنین جعل اسناد و پلاتینی نیز به کلاهبرداری، سوءاستفاده و تخصیص غیرقانونی بودجه، جعل اسناد و همدستی با بلاتر متهم شده‌است.

اتهامات کلاهبرداری و جعل سند می‌تواند تا پنج سال حبس برای متهمان به‌همراه داشته باشد.

دادستان‌ها در سپتامبر ۲۰۱۵ پرونده تحقیقات در مورد بلاتر را گشوده بودند و پلیس درست در روزی که وی با پلاتینی جسله‌ای را در دفتر کمیته اجرایی فیفا برگزار کرده‌بود، به دفتر مرکزی فیفا یورش برد.

تنها چند روز پس از آنکه بلاتر برای پنجمین بار به عنوان رییس فیفا انتخاب شد، اعلام کرد که قصد استعفا داشته و خواستار رای‌گیری مجدد برای یافتن جانشین شد.

کمیته اخلاق فیفا خیلی زود هر دو نفر را هفته‌ها تعلیق کرد و در ادامه این تعلیق را به ۶ سال افزایش داد.

محرومیت پلاتینی بعدها از سوی دادگاه عالی ورزش به چهار سال تقلیل پیدا کرد و وی برای بازگشت به مسوولیت‌های فوتبالی در اکتبر ۲۰۱۹، مشکلی نداشت.

بلاتر از لحاظ جسمانی در شرایط خوبی نبود و آخرین جلسه بازپرسی تا ماه آگوست به تعویق افتاد. وی پس از انجام عمل قلب در دسامبر سال گذشته، از سوی پزشکان یک هفته به خواب مصنوعی برده‌شد.

بلاتر علاوه بر این، با تحقیقات کیفری دیگری مرتبط با صدور مجوز پرداخت یک میلیون دلار به فدراسیون فوتبال ترینیداد و توباگو در سال ۲۰۱۰ روبرو است.

«مایکل لوبر» دادستان کلی که در سوئیس بر پرونده تحقیقات فیفا نظارت داشت، سال گذشته به دلیل سوءرفتار و تخلف استعفا کرد. لوبر به منحرف کردن روند پرونده از رسیدگی به ملاقات مبهم وی با «جیانی اینفانتینو» رییس کنونی فیفا متهم شد.

بدنبال تعلیق و سپس محرومیت پلاتینی، اینفانتینو پس از آنکه به عنوان نامزد اضطراری انتخابات اتحادیه فوتبال اروپا(یوفا) وارد گود شد، در سال ۲۰۱۶ ریاست فیفا را برعهده گرفت.

منبع: ایرنا

منبع: مشرق

کلیدواژه: تحولات قفقاز تحولات افغانستان میشل پلاتینی دادگاه عالی ورزش اتحادیه فوتبال اروپا فدراسیون فوتبال فدراسیون بین المللی فوتبال سپ بلاتر دادستانی سوئیس متهم شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۷۳۰۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۶۲ پرونده تخلف به تعزیرات کهگیلویه ارسال شد

سید رضا خدیش در گفت و گو با خبرنگار مهر با اشاره به بازرسی‌های سال ۱۴۰۲ صنعت، معدن و تجارت کهگیلویه، چرام و لنده افزود: از تعداد ۸ هزار و ۴٠٠ واحد صنفی فعال، تعداد یکهزار و ۱۷۲ واحد صنفی مورد بازرسی قرار گرفت.

وی تعداد پرونده‌های تشکیل شده تخلف را ۸۹۴ فقره عنوان و تصریح کرد: از این تعداد، ۲۷۴ مورد عدم احراز تخلف و تخلفات کشف شده یک هزار و ۱۷ مورد بود.

رئیس صنعت، معدن و تجارت کهگیلویه انواع تخلفات را گران‌فروشی، کم فروشی، ضرر و زیان به اشخاص نام برد.

خدیش ارزش ریالی این پرونده‌ها را ۵۰ میلیارد و ۲۶۷ میلیون ریال خواند و گفت: در ادامه بازرسی‌ها در سال ۱۴۰۳ از ابتدای سال تاکنون ۵۸۸ مورد بازرسی انجام شده که از این تعداد ۴۲۶ مورد عدم احراز تخلف داشتیم.

وی با اشاره به ارسال ۱۶۲ فقره پرونده تخلف به اداره تعزیرات حکومتی کهگیلویه، بیان کرد: ارزش ریالی این پرونده‌ها ۳ میلیارد و ۹۰۱ میلیون ریال است.

خدیش در پایان با بیان اینکه مردم شریف شهرستان‌های کهگیلویه و چرام می‌توانند با سامانه ۱۲۴ تخلفات صنفی را گزارش دهند، تاکید کرد: شماره تلفن ۴۹۴۹ صنعت، معدن و تجارت آماده دریافت و گزارش هرگونه تخلف است تا در اسرع وقت به تخلفات رسیدگی کند.

کد خبر 6098827

دیگر خبرها

  • متهم کلاهبرداری ۳۰۰ میلیاردی در گلوگاه دستگیر شد
  • دستگیری متهم کلاهبرداری ۶ میلیارد ریالی رسید جعلی خرید در قم
  • دزد قطعات پل های آهنی کهریزک دستگیر شد
  • ۱۶۲ پرونده تخلف به تعزیرات کهگیلویه ارسال شد
  • ۶۳ پرونده تخلف برای واحدهای صنفی در کردستان تشکیل شد
  • ۶۳ پرونده برای واحدهای متخلف در کردستان تشکیل شد
  • کلاهبرداری با رسید جعلی
  • پرونده تخلف برای ۵ واحد صنفی در ایرانشهر تشکیل شد
  • ۹۳ فقره انواع سرقت در گلستان کشف شد
  • ۱۳۵ پرونده تخلف حوزه دامپزشکی در استان سمنان تشکیل شد